BERGEN INTERNASJONALE MUSIKKFESTIVAL 2005 - 2024

Fredag 20.oktober // Cafe Sanaa

Lørdag 21. Oktober // Bergen Internasjonale Kultursenter

Torsdag 2.november

Fredag 3.november

Lørdag 4.november

 

 

Vi er stolte av å kunne lansere Movement-nettverket – et festivalsamarbeid med arrangører i fem norske byer, som går sammen om å presentere artister fra hele verden høsten 2022! Vi gleder oss til å samarbeide med en fantastisk bra gjeng fra Tromsø World Festival, Oslo World, Molde Mundo & Ibsenhuset!  
Første artister ut er:

Bergen Internasjonale  Musikkfestival har eksistert i sin nåværende form siden 2008. Men allerede i 2005 arrangerte Bergen Internasjonale Kultursenter den første av tre verdensmusikkfestivaler(VME) under Internasjonal Uke. Målet var å presentere artister med røtter i innvandrermiljøene i Norge, for å vise hvordan norsk musikk var blitt rikere og mer mangfoldig gjennom innvandring.

Siden den gang har vi hatt et tett samarbeid med Internasjonal Uke og FN Sambandet, blant annet med konserter under Internasjonal Folkefest og familiekonserter.

Festivalen har presentert både internasjonale og lokale artister, etablerte stjerner og nysgjerrige nykommere, samt samarbeidsprosjekter på tvers av musikalske og geografiske grenser.

Vi har hentet inn artister fra de fleste verdenshjørner, som f.eks: Tuva, India, Argentina, Chile, Cuba, Spania, Argentina, Mali, Bosnia, Tyrkia, Bulgaria, Kenya, Ghana, Gambia, Marokko, Somalia, Iran, Kongo.

Konserttilbudet er for folk i alle aldre, med egen ungdomskveld, barnehagekonsert og familiekonsert.

Konsertarena har de siste årene vært på Bergen Internasjonale Kultursenter. I starten var det en byomfattende festival som gikk over 9 dager og 2 helger, og i tillegg til egne lokaler ble det brukt arenaer som USF Verftet, Ole Bull Scene, Hulen, Kvarteret, Landmark, Korskirken, Grand Selskapslokaler, Grieghallen, Musikkpaviljongen egen og Torgallmenningen på Folkefest under Internasjonal Uke. 

Gjennom festivalen har vi også tilrettelagt for workshops mellom artistene og lokale krefter.

Samarbeidspartner opp gjennom årene:  Internasjonal Uke, Nattjazz, Columbi Egg, BIFF, Hyssingen Produksjonsskole var med på både teknisk prod. og catering.

Bergen Internasjonale Kultursenter står bak festivalen, som i stor grad av støttes av Bergen Kommune. Andre bidragsytere er FN Sambandet Sør-Vest med Internasjonal Uke som går samtidig som vår festival. Hordaland Fylkeskommune, Musikkutstyrsordningen, Kulturrådet, Fana Sparebank, Sparebanken Vest, de Bergenske m.fl.

Festivalen gir en unik mulighet for våre innvandrerorganisasjoner å hente inn store artister som betyr mye for dem, i tillegg til å være en viktig arena for våre lokale musikere og artister, som ikke alltid har fått plass på andre arenaer rundt om i byen. Målgruppen har vært og er fortsatt barn, unge og voksne.

Facebook Page: Please enter a valid URL