You are currently viewing Bergen Internasjonale Musikkfestival 2021

Bergen Internasjonale Musikkfestival 2021

Fredag 22.oktober og lørdag 23.oktober inviterer vi igjen til festival, og billetter kjøpes gjennom TicketCo 

FREDAG 22.OKTOBER
Dørene åpner kl 20:00
YEISY ROJAS
Yeisy Rojas er opprinnelig fra Havanna, hvor hun har jobbet som fiolinist i Operaen og Nasjonalballetten. I tillegg har hun spilt cubansk folkemusikk og latin-jazz i forskjellige orkestre og som frilansmusiker i det afrocubanske miljøet og jazzklubber i Havanna. Yeisy kom til Norge i 2016, og har fullført en master i utøvende rytmisk og world music. Musikken er inspirert av tradisjonell cubansk folkemusikk som har dype vestafrikanske røtter.
I anledning festivalen slipper hun også singelen «Mas Mas». Denne låten ble spilt inn i Havanna i januar 2020, rett før koronaen slo til, med noen av landets mest anerkjente jazzmusikere.
Yeisy Rojas – fiolin/vokal
Carsten Omholt – trommer
Håvard Henriksen – bass
Torbjørn Kvamme – piano
Felix Navarro – perkusjon
 
MEELODI
Meelodi slapp sitt tredje album i november 2020, og har høstet veldig gode tilbakemeldinger, Aftenposten Skriver blant annet; «Vinterens fineste overraskelse» «Det må være lov å håpe at flere enn meg nå oppdager denne overraskelsen fra Bergen. Byen som nå også overbeviser innen denne globale sjangeren».
Meelodi startet som et prosjekt mellom den bergensbasert duoen Ole Andre Farstad og Medi Farmani (Iran). Gjennom sine to første album samarbeidet de med en rekke musikere fra inn og utland i en utforsking og eksperimentering med tonesetting av dikt fra kjente periske diktere. I 2019 kom sangeren Nawar Alnaddaf (Syria) med i prosjektet, sammen med en fast besetning bestående av noen av norges fremste musikere. Den utvidede besetningen og den nye platen The Great Blue Wheel, markere en ny epoke for Meelodi.
Medi Farmani – vokal
Nawar Alnaddaf – vokal/oud
Ole Andre Farstad – strengeinstrumenter/perkusjon
Snorre Bjerck – perkusjon/vokal
Anders Bitustøyl – bass gitar/bass klarinett
Per Jørgensen – trompet/perkusjon/sang
 
LUISON Y CUBA
Luison Y Cuba spiller tradisjonell cubansk musikk, sjangeren som her til lands er mest kjent gjennom Buena Vista Social Club. Bandet ledes med trygg hånd av den cubanske perkusjonisten, sangeren og komponisten Luisón Medina Capote. Han har blant annet spilt med La Descarga, Mambo Companeros og Ellayali, og har mengde opptredener bak seg både nasjonalt og internasjonalt. Han turnerer også med Rikskonsertene, og både unge og voksne landet rundt har fått oppleve denne karismatiske musikeren.
Luison Medina Capote – vokal/congas
Hadez Heriberto Hernandez – timbales/vokal
Morten Husse – piano/vokal
Gerardo Humberto Orrego Rocco – bass/vokal
Raciel Torres – trommer/vokal
Lars Sutterud – trombone
Bjørn Blomberg – saksofon
 
LØRDAG 23.OKTOBER
Familiekonsert kl 12:00 (dørene åpner 11:30)
LUISON Y CUBA
 
KVELD
Dørene åpner kl 20:00
 
GUTU ABERA
Gutu Abera bor i Bergen, men vokste opp i Etiopia med oromo tradisjonsmusikk, melodier og rytmer. Musikkinteressen ble vekket i møte med noen av de største oromoiske musikerne, som flyktet fra Etiopia på grunn av politisk forfølgelse. Med musikken ønsker han å hedre og videreføre urørte musikkskatter, og han er godt kjent i det oromiske diasporaen og miljøet i Etiopia gjennom låten Oromiyaa, i samarbeid med fargespill. Den nyeste låten, Hawanawa, tok youtube med storm, og ble også kåret til årets beste oromo-låt i Etiopia.
I 2019 startet han prosjektet Gutu Abera sammen med Mira Thiruchelvam (9 Grader Nord) og Bård Årvik (Hum). Samarbeidet farger rytmene og melodiene, og musikken har påvirkninger fra mange musikksjangre som jazz, blues, bati og mararo. Rytmiske variasjoner veksler mellom oromiske rytmer som dhichesa, baaroo og afro beat.
Gutu Abera – vokal
Dipha Thiruchelvam – kor
Anney Niyokindi – kor
Martin Wright – trommer
Bård Aarvik – gitar
Jonas Hamre – blås
Runa Underhaug – blås
Mira Thiruchelvam – fløyte
Nils Henrik – bass
 
HAWWII H QANANII
Hawi Haileyesus, bedre kjent som Hawwii H.Qanani er en oromisk artist. Hun er godt kjent blant den oromiske befolkningen, som består av ca 60 millioner mennesker i verden, og har de siste årene hatt konserter både i Europa og i Afrika – og for over en million tilskuere i Oromiya! For tiden er hun i studio og spiller inn sitt debutalbum, som kommer ut i 2022.
For anledningen har Hawwii satt sammen et band som består av musikere med ulik musikalsk bakgrunn, noe som gir et unikt og fargerikt fellesskap. På konserten blir det Oromo folkemusikk blandet med latinamerikanske og afrikanske rytmer, med et hint av vesten!
Totoba (Oromiya) – bass
Lelo (Brasil) – gitar
Gin (Cuba) – gitar
Stella Marie (Norge/Filippinene) – keyboard
Kenny Larsen (Norge) – trommer
Gjesteartist: Will Freeman (Sierra Leone)
Dansere: Dabi & Chaltu (Oromiya)
 
UNITY BAND
Unity Band er et autentisk afrikansk band basert i Bergen, og byr på det beste av groovy danselåter fra sør for Sahara. Musikerne drar med seg lang erfaring fra musikkscenene i Kamerun, Kongo, Angola, Kenya, Tanzania og Os, og garanterer for en festlig aften for danseglade bergensere av alle nasjonaliteter.
Raymond Msharasha (Tanzania) – vokal,/gitar
Deo Ingila (Kongo) – vokal/gitar
Don Collenco (Kamerun) – vokal/perk
Jika Palanca Kalunga (Angola) – vokal/gitar
Loren Kabugi (Kenya) – keyboard
Safari Gaspar (Tanzania) – perkusjon
Philipo Njaidi (Tanzania) – vokal/trommesett
Bjørn Blomberg (Os) – bass
 
 
Arrangementet er støttet av Bergen Kommune, Vestland Fylkeskommune, Fana Sparebank og Kulturrom