Vilde Tuv

1797323_322532521280405_1584882541356448148_nVilde Tuv har lenge vært anerkjent i undergrunnsmiljøet i Bergen, men ble i fjor kjent for resten av nasjonen gjennom sine opptredener på festivaler rundt omkring i landet. Hun ble også nominert av Natt og Dag til Osloprisen for årets beste konsert I 2014. “Den lavmælte, nærmest spake musikken krever total oppmerksomhet, og Tuv holdt oss som hypnotiserte fanger i sitt sjarmerende naive univers fra første til siste tone. Det var «skjønt», som bergenseren Tuv kunne sagt det, mens hun nok en gang beviste seg som landets eneste interessante singer/songwriter.”

Mellom de vakre gitarmelodiene og progressive basstrommetaktene kan man høre inspirasjonskilder så vidt forskjellige som punk, svensk visesang, eurotrance og kinesiske folketoner. Hun synger om tyngdekraft, livsglede og dødsdrift med en ektefølt nerve og intensitet.

Hun har tidligere gitt ut singelen “Mine armer/Cellevevet”, til terningkast 6 i både Natt & Dag og BT, som sier: “..det er bokstavelig talt umulig å ikke bli oppslukt av det foruroligende og nervepirrende, men samtidig dønn emosjonelt engasjerende og sårbare ved hennes musikk”. Vilde Tuv slipper i høst sitt debutalbum, og vi gleder oss vilt til å høre noen smakebiter på konserten!


FREDAG I 30.oktober | Fensal | kl 20:00

Site under construction, meanwhile check what we are up to on facebook!