Baloji

_75A9082 as Smart Object-C-small (2)Baloji er opprinnelig fra Kongo, men flyttet som barn til Belgia med sin far. Etter en litt trøblete oppvekst oppdaget han hip-hop, og fikk en lidenskap for tagging, rap og dans, og ble etterhvert med i Starflam-kollektivet, som er en av de ledende gruppene innen belgisk rap. Etter interne uenigheter sluttet han 2004 og snudde ryggen til musikken.

Et brev fra moren, som han ikke hadde sett siden 1981, inspirerte ham til å skrive sin selvbiografiske debut, “Hotel Impala” (2008), som et svar på brevet, og et forsøk på å finne sin identitet. Utgivelsen var en stor suksess, og neste albumet «Kinshasa Succursale» (2011), med bidrag fra noen av Kongos mest innflytelsesrike musikere, var minst like bra.

Han kaller musikken sin ”urban/rumba-soul”, og inspirasjonskildene er både tradisjonelle og moderne. Dette er fransk rap med et musikalsk lydbilde som har elementer av bl.a funk, soul afrobeat og hip-hop, krydret med deilige kongolesiske rytmer.

Med seg på scenen har han bandet sitt, Orchestre de la Katuba, og det blir garantert en forrykende konsert. Her er det bare å slå seg løs på dansegulvet!

WEBSITE  | FACEBOOK


LØRDAG 31.oktober | Fensal | kl 22:30

 

Site under construction, meanwhile check what we are up to on facebook!